Popis
I když základy italské kuchyně jsou docela jasné a jednoduché, často si je cizinci zbytečně komplikují a výsledky jsou pak minimálně srandovní… alespoň z pohledu Itala.
Proč lidé většinou neumí vařit italská jídla, i když pevně věří, že umí? Je to extrémně jednoduché: protože jim nikdy žádný Ital nevysvětloval, jak se to dělá! Italská kuchyně je ve většině případech poměrně jednoduchá, stačí znát její pravidla, nic složitého nevymýšlet a mít správné a kvalitní suroviny.
Na tom kurzu připravíte:
- domácí tagliolini s pestem
- domácí fettuccine s ragů
- spaghetti alla carbonara
- penne ai quattro formaggi
- fusilli salsiccia, funghi e panna
- domácí lasagne
Co vás čeká:
- Připravíme spolu domácí těsto
- vytvoříme vlastní těstoviny
- připravíme omáčky
- a uvaříme tři světoznámé recepty: TAGLIOLINI AL PESTO s domácím pestem, FETTUCCINE AL RAGŮ s domácím ragů, LASAGNE také s domácím ragů i besciamelem.
- Další 3 jídla budou z těstovin Martelli (nejkvalitnější na trhu v Itálii): SPAGHETTI ALLA CARBONARA se žloutky, ovčím sýrem a vepřovým líčkem, PENNE AI QUATTRO FORMAGGI se čtyřmi druhy sýrů, FUSILLI SALSICCIA, FUNGHI E PANNA s italskou klobásou, houbami a smetanou.
- Suroviny: mouka Molino Rosso, těstoviny Martelli, olej Iannarilli, masné výrobky Parisi, sýry Mozzarellart, vína Pisoni a další
- A samozřejmě všechno ochutnáte spolu s italskými víny. Vína bude dost, abychom byli veselí, ale ne tolik, abychom byli opilí.
- Délka trvání kurzu:11:00 – 16:00 (5 hodin)
Platnost poukazu je 6 měsíců od zakoupení.
Lupo Terragni
Jsem Ital, žiji mezi Prahou a Itálii už 20 let.
Dovážím italské dobroty nejvyšší kvality (víno, olej, těstoviny, rýži, loupaná rajčata, kávu, mouku…), baví mě vařit a péct, a docela to umím 🙂
Moje kurzy vaření a večírky vám otevřou dveře do opravdové italské kuchyně i do italské mentality a duše, nejenom co se týká vztahu k jídlu.
Termíny
- dle dohody - Myslbekova 5, Praha 6, Praha
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.